Motorvakantiesheader

De GPS Motorroutes

Als tourorganisator en als enthousiast motorliefhebber, organiseren we nu al weer voor het achste seizoen, succesvol en op professionele basis motorvakantiereizen naar onze favoriete gebieden Engeland, Schotland, Wales en Ierland. Op onze eigen motorreizen ontdekten we unieke routes en accommodaties die we professioneel verwerkten tot complete motorvakantiereizen. De reizen spreken motorrijders tot nog toe bijzonder aan (zie de reacties).

GPS motorroute door Ierland

Echte Rondreizen

Onze motorvakanties zijn echte motor rondreizen. En dat zie je steeds minder in de reiswereld. Omdat het uitzetten en organiseren hiervan erg arbeidsintensief is. Maar wij vinden dit nu juist de ultieme manier voor een motorvakantie. Iedere dag een nieuwe horizon en het avontuur tegemoet.

Onze professioneel opgezette motorvakantiereizen gaan verder dan de platgereden wegen van Eifel en Harz. Op zoek naar een nieuwe horizon nemen wij u mee naar de mooiste plekjes en motorroutes.

We verwerken de reacties van onze klanten doorlopend in ons motorvakantie aanbod en verbeteren daar waar dat mogelijk is. Met onze motorreizen gaat u goed voorbereid van start.

GPS motorroute onderweg Wales

Roadbook

Ieder roadbook bevat :
*Een uitgebreide lijst met afstaptips op punten met een bezienswaardigheid.
*Van elke dagroute is een overzicht van plaatsen en wegnummers toegevoegd.
*Er zijn foto's van iedere dagtoer om vast in de stemming te komen.
*Er zijn plattegronden van de gebruikte Bed en Breakfast.
*Er staan algemene tips en informatie in over reizen in het betreffende land(en).

Samen met de bij iedere motorreis verstrekte Michelin kaart(en), heeft u zo een prima overzicht om uw reis per dag voor te bereiden. En kun je afstappunten en pauzes eventueel plannen.
Deze opzet maakt het rijden van de routes zonder GPS goed mogelijk.

Gps motorroute Engeland ferien

Welke GPS routes ontvang ik bij mijn motorvakantie?

Standaard leveren we de GPS bestanden in het  Garmin (gpx) formaat  en ITN voor TomTom als u dat op het boekingsformulier aangeeft.

Gpx is het internationale GPS Exchange Format dat door vele gps toestellen wordt gelezen. Ook zijn er op het internet gratis converteer programma's die gpx omzetten in het specifieke bestand voor uw GPS toestel. We kunnen u daarover eventueel adviseren.

Voor iedere dagroute maken we een apart bestand. De routes worden aangeleverd op een cd-rom. Bent u met een groepje, dan kunt u deze gemakkelijk onderling kopiëren. Over het laden van de routes staat voor de echte motortypen van Garmin (zumo) en de Tomtom (rider) een gebruiksaanwijzing in het door ons bij elke motorvakantie bijgeleverde roadbook.

GPS motorroute van deur tot deur

De GPS route is maatwerk en toegesneden op de tijdens uw motorvakantie gebruikte Bed en Breakfast. Dus u hoeft niets meer aan de route aan te passen of op zoek te gaan naar het startpunt van de route. Deze start voor de deur van uw overnachtingadres en eindigt voor de deur van het volgende adres. U hoeft nooit meer naar een adres te zoeken. Meer ontspannen kunnen we het niet maken.

GPS kaart laden voor uw reisgebied

Hoewel systemen vaak over een standaard Europa kaart inclusief Groot Brittannië en Ierland beschikken, is het een enkele keer voor gekomen dat iemand zonder een kaart van Ierland of Groot Brittannië in zijn apparaat op stap ging. Omdat een fabrikant deze voor bepaalde typen niet standaard in de Europa kaart had verwerkt.
Ook is het even opletten als je het nieuwe update abonnement van Garmin hebt aangeschaft. Op de (oudere) Zumo is niet voldoende ruimte voor de hele Europakaart. Je moet dus kiezen en het juiste deel van Europa op je zumo zetten.
Even checken dus.

Geen GPS en toch de route rijden

Voor onze klanten van motorvakanties die niet over een motor GPS beschikken, staat er in het meegeleverde roadbook een lijst met plaatsen en wegnummers van elke dagroute. Samen met de meegeleverde Michelin wegenkaart(en) kunt u zo ook zonder GPS de motorroute rijden. Ook van de Bed & Breakfast adressen krijgt u een plattegrond zodat zoeken tot een minimum wordt beperkt.

Wat is een geschikt GPS merk?

TomTom of Garmin? Die vragen worden ons veel gesteld. Over de verschillen van deze twee systemen is in de motorbladen en op het internet al veel geschreven. Samengevat komt het erop neer dat TomTom meer is ontwikkeld om van "deur tot deur" te reizen. Waarbij de route steeds afhankelijk van de gebruikte instellingen als kortste weg, snelste weg, snelwegen vermijden etc. door het apparaat zelfstandig wordt berekend. Hierdoor kunnen we niet garanderen dat uw TomTom altijd 100% op de door ons ontworpen route blijft. Om toch een zekere route te verkrijgen voegen we daarom vrij veel waypoints (viapunten) toe. Wij hebben zo ook zelf talloze routes door het reisgebied met behulp van een TomTom naar tevredenheid gereden.

Voor routes rijden lijkt Garmin GPS uit de Zumo serie heel geschikt, omdat dit systeem ook nadat het bestand geladen en berekend is, de opgegeven route van uw motor vakantie trouw blijft. Heel fijn als we u speciaal langs bepaalde wegen leiden om bijvoorbeeld te genieten van een fraai uitzicht of kasteel.
Let er bij een eventuele aanschaf wel op dat het type van uw keuze externe routes in gpx formaat kan uploaden via een computer connectie of via een flash geheugen kaartje dat ook door de GPS kan worden uitgelezen. En dat uw Garmin een routerende kaart heeft. Niet alle Garmins kunnen dit. Bijvoorbeeld zogenaamde Topokaarten zijn vaak niet geschikt. Kortom vraag de verkoper (heel ouderwets misschien) of de GPS die u wilt kopen, externe gpx routes kan lezen, weergeven en routeren.Iedere Reis:

 

* Op je eigen motorfiets.

* Vertrek op iedere gewenste dag.

* Reis individueel met je partner en/of je vrienden.

* Veerdiensten zijn afgestemd en inbegrepen.

* Overnachtingen in professionele Bed en Breakfast of Hotel.

* Parkeren op privéterrein.

* Zorgvuldig ontwikkelde GPS-bestanden.

* Een Roadbook met: tips, praktische informatie, bezienswaardigheden en een routebeschrijving van dag tot dag.

* Michelin wegenkaarten.

* U gaat goed voorbereid op pad. Hierdoor is een voorrijder of gids niet noodzakelijk.