Reviews 2018 Motour motorvakanties

glen coe met motorfiets klant motour motorvakanties

Overnachtingsadressen: Goed. Leuke locaties op onverwachte plekken

Hoe was de service vanuit Motour: "Alles super geregeld! Fijn dat we iedere keer snel antwoord kregen op mail en goed op de hoogte zijn gehouden."

Wat vond u van de door ons gemaakte route: "Mooie routes met weggetjes die je zelf waarschijnlijk nooit gevonden zou hebben."

Wat vond u van het roadboek met de route en bezienswaardigheden: "Duidelijk, hebben bij verschillende punten een tussenstop gemaakt."

Wat vond u van de overnachtingsadressen: "Goed. Leuke locaties op onverwachte plekken. Overal vriendelijk ontvangen."

Hoe was de prijs-kwaliteitverhouding: "Goed."

Hoe zou u deze rondreis in het kort willen omschrijven: "Goed georganiseerd, mooie routes, goede slaapgelegenheden. Weer een ervaring rijker!"

Zou je Motour bij vrienden/kennissen willen aanbevelen: "Ja, al gedaan."

Welke andere bestemmingen staan nog op uw verlanglijstje: "Schotland."

"Jullie ook bedankt, we hebben het erg naar ons zin gehad. Nu afkicken van de eieren met spek en de Guinness."

"Groeten Danny, Desiree, Paul, Ellis, Theo en Anita", motorvakantie Ierlandreis 2018


Amazing ... nooit geweten dat Schotland zo mooi was!

Hoe was de service vanuit Motour: "Super!"

Wat vond u van de door ons gemaakte route: "Geweldige routes gemaakt!"

Wat vond u van het roadboek met de route en bezienswaardigheden: "Top, leuk om de avond ervoor even door te nemen."

Wat vond u van de overnachtingsadressen: "Niks op aan te merken."

Hoe was de prijs-kwaliteitverhouding:"Zeer goed."

Hoe zou u deze rondreis in het kort willen omschrijven: "Amazing ... nooit geweten dat Schotland zo mooi was!"

Zou je Motour bij vrienden/kennissen willen aanbevelen: "Jazeker! Al gedaan ook."

Mocht u nog mooie foto's hebben (waar u met de motor op staat ) die we kunnen plaatsen op onze site dan zien we die graag tegemoet: "Komt goed!"

We willen u nog bedanken voor uw vertrouwen in Motour: "En wij jullie voor een onvergetelijke motorvakantie!"

"Agnes en Paul", Motorvakantie sept 2018.


motorvakantie motour ierland

Staat bij ons geboekt als onze mooiste motorreis

Hoe was de service vanuit Motour: "Een goede en zeer correcte afhandeling."

Wat vond u van de door ons gemaakte route: "Zeer mooie route met leuke weggetjes."

Wat vond u van het roadboek met de route en bezienswaardigheden: "Duidelijke omschrijving van de route met zijn bezienswaardigheden."

Wat vond u van de overnachtingsadressen: "Elke overnachtingsplaats vonden wij topadressen met aangename eigenaars, verzorgde kamers en lekkere ontbijten. Dik in orde dus."

Hoe was de prijs-kwaliteitverhouding: "Een juiste prijs voor een mooie reis."

Hoe zou u deze rondreis in het kort willen omschrijven: "Staat bij ons geboekt als onze mooiste motorreis ..."

Zou je Motour bij vrienden/kennissen willen aanbevelen: "Zeker!"

"Marc en Sofie", Motorrondreis 2018.


motorvakantie motour ierland

"Hoi hallo."

"Zojuist een mail verstuurd en nu zie ik deze. Haha. Maar wij zijn echt uiterst tevreden over de door jullie samengestelde reis. We hebben alleen ivm. het weer (helaas!) de Black head over geslagen en zijn direct met de storm in de rug richting Dublin gereden. Het routeboek was perfect samen gesteld. De overnachting plaatsen enz. Ook gewoon super georganiseerd, top gewoon!"

"Mvg. Gerbert en Bertus",

"Inmiddels de meeste spullen weer opgeruimd enz. Vanmorgen dus van boord gekomen in Hoek van Holland terug van onze geweldige vakantie naar de UK en Ierland. Kan niet anders zeggen dat jullie het super goed verzorgd hebben. Bedankt hiervoor! Zal in de bijlage wat foto's sturen. Enorm genoten in the black mountains Wales Ierland en Snowdonia Wales. Waar het weer wel enorm spookte,maar dat hoort erbij."

"Mvg. Gerbert en Bertus", Motorvakantie 2018 Ierland


motorvakantie motour schotland deelnemer met motor

"Beste John en Ria,"

"Met wat vertraging hierbij alsnog onze reactie op jullie vragen."

Hoe was de service vanuit Motour: "Deze was prima; alle reisbescheiden keurig op tijd ontvangen. Vlak voor vertrek nog een attente update via e-mail op de route (rondrit Skye) ontvangen waarvoor nogmaals dank."

Wat vond u van de door ons gemaakte route: "De route is prachtig opgebouwd; iedere dag werden we weer blij verrast met zo leek het telkens mooiere natuur om ons heen. Na Inveraray zit het mooiste (ruigste) deel er helaas op. Noord Engeland heeft z’n eigen charme en is ook heel mooi om doorheen te rijden. De laatste etappe naar Newcastle was een prima toetje."

"Wat vond u van het roadboek met de route en bezienswaardigheden: "Het roadboek biedt leuke tips en achtergrondinformatie die bijdragen aan de voorpret en je onderweg ook helpen meer te genieten van de route en de mooie en leuke dingen die er te zien zijn."

Wat vond u van de overnachtingsadressen: "Zonder uitzondering fantastisch! We zijn telkens zeer gastvrij ontvangen en hebben geslapen in mooie kamers met prima bedden en genoten van het uitgebreide ontbijt dat iedere ochtend op tafel stond."

Hoe was de prijs-kwaliteitverhouding: "Normaal gesproken kamperen wij, daardoor waren de kosten voor deze reis vooraf wel even schrikken. Achteraf bezien was het de reissom dubbel en dwars waard."

Hoe zou u deze rondreis in het kort willen omschrijven: "Onze eerste motorvakantie door een prachtig land. Prima weer gehad en geweldige overnachtingsadressen. Mooie routes over prachtige wegen die je probleemloos van deur tot deur brengen. Voor ons was dit echt een topvakantie waar we met veel plezier op terugkijken."

Zou je Motour bij vrienden/kennissen willen aanbevelen: "Zeker."

"Met vriendelijke groet", Brigitte en Hans motorreis Schotland 2018


motorvakantie motour schotland westkust

"Hierbij onze evaluatie."

"Service: prima. Zoals de snelle reactie bij het probleem van het ontbijt op de boot."

"Route: schitterend! Qua tijd en afstand prima te doen..."

"Roadbook: prima, duidelijk...."

"Overnachtingsadressen: prima...."

"Prijs / kwaliteitsverhouding: goed."

"Korte omschrijving vakantie: fantastisch, verrassend en voor ons een onvergetelijke reis!"

"Aanbevelen: natuurlijk!"

"Verlanglijstje: Schotland, Wales, Zwitserland, Oost-Europa....."

"Nog een aanvulling op de reis....
-Na de overnachting in Pembroke, moesten we vrij snel al over de Neyland brug. Hiervoor moet tol betaald worden, 35 penny per motor. Misschien is het een idee om dit in het Roadboek te vermelden."

"-Van onze gastheer in Dublin kregen we de tip om naar Howth te gaan om de tijd te overbruggen. Dit was een supertip! Een leuk vissersplaatsje, zo'n 18 kilometer vanaf de boot naar Holyhead."

"-We hebben heerlijk gegeten in 'The Hanover Inn' (naast de kerk, 65 Church St. in Harwich, het oude centrum."

"We hopen dat u wat aan onze feedback heeft."

"Met vriendelijke groet Johannes en Gerda, Lieuwe en Hennie", Ierlandreis 2018


motorvakantie motour schotland westkust

"Beste John en Ria",

"Wij hebben een geweldige vakantie gehad! Het weer heeft daar positief aan bijgedragen (totaal 2 uurtjes het regenpak aangehad). Zie onder onze reactie."

Hoe was de service vanuit Motour: "Prima! Zelfs een wijziging van 3 naar 4 personen is super afgehandeld, de meerprijs hiervoor was erg coulant."

Wat vond u van de door ons gemaakte route: "Enige wat we hierop kunnen zeggen dat de dag etappes voor ons wat te kort waren, we hebben regelmatig zelf een detour gemaakt. Dit is natuurlijk sterk klant afhankelijk! Vanuit ons dus geen kritiek, slechts feedback."

Wat vond u van het roadbook met de route en bezienswaardigheden: "Prima."

Wat vond u van de overnachtingsadressen: "We waren hierover positief verrast. Goede ontvangsten en dito behandeling. Twee B and B's vonden we gedateerd. Slechts een enkele keer moesten we de motoren "aan de weg" parkeren."

Hoe was de prijs-kwaliteitverhouding: "Prima!"

Hoe zou u deze rondreis in het kort willen omschrijven: "Een mooie beleving, waarbij we (alle) facetten van het land hebben kunnen ervaren."

Zou je Motour bij vrienden/kennissen willen aanbevelen: "Zeker!"

Welke andere bestemmingen staan nog op uw verlanglijstje: "Ierland - Ijsland - ...?"

"Met vriendelijke groet Bertil B.", motorvakantie 2018"


motorvakantie motour schotland westkust

"Hallo, we hebben een fantastische motorvakantie gehad en het voldeed meer dan aan onze verwachtingen. Antwoorden zie onder de vragen."

Hoe was de service vanuit Motour: "Service heel goed en correct."

Wat vond u van de door ons gemaakte route: "Mooie routes, met elke keer weer verrassingen of uitdagingen qua uitzichten of rijden. De wegen waren vaak mooie 2 vaks maar niet altijd. Er waren ook wel minder goede wegen en toch veel single track roads. Je moet de regels volgen want de ’locals’ willen wel eens zagen over de ’toeristen’ die hen ophouden. De route heen en terug naar Trumpan op skye was wel heel slecht maar zo de moeite, ook de cattle pass lag wat slecht, veel putten en losse deeltjes wat het nog "gevaarlijker" maakte. Anders heel leuk rijden,..." (redactie: zie voor advies roadbook als u de reis gaat maken.)

Wat vond u van het roadboek met de route en bezienswaardigheden: "Roadbook okay toch eens alle namen nagaan van de dorpjes en zo , nogal wat foute spellingen."

Wat vond u van de overnachtingsadressen: "De guesthouses waren heel goed, 10 op 10. Pit... nergens zo dienstvaardig en goed ontbijt, rose.... super ontbijt, de 2 veranderde nachten in KYLE, wat een uitzicht!! Wil ik wel wonen. Inveraray luxe en de 2 nachten in Innerleithen prachtige kamer. Overal eigenlijk goed ontvangen en behandeld, prima kamers en ontbijt. In Perth, Inverness en Inveraray in stad en veel eetgelegenheden. Innerleithen en Kyle verderaf en moto of taxi moeten nemen voor meer keuze."

Hoe was de prijs-kwaliteitverhouding: "Okay."

Hoe zou u deze rondreis in het kort willen omschrijven: "Fantastisch. De extra dag Edinburgh was heel leuk, oa Arthurs Seat beklommen, een mooi contrast."

Zou je Motour bij vrienden/kennissen willen aanbevelen: "Ja."

Mocht u nog mooie foto's hebben ( waar u met de motor op staat ) die we kunnen plaatsen op onze site dan zien we die graag tegemoet: "Moet nog fotos en films sorteren, zal zien of er iets bij zit."

We willen u nog bedanken voor uw vertrouwen in Motour: "Dank u voor een mooie ervaring."

"Van harte dank Mvg Patricia en Eric", motorvakantie 2018


motorvakantie motour schotland westkust

"Wat betreft jullie enquete, zie hieronder."

Hoe was de service vanuit Motour: "De service vanuit Motour was keurig. Al bij de ontvangst van de post (waar iets misgegaan was) werd er direct en adequaat gereageerd. Ook bij een betalingsfout van een B and B werd er netjes gereageerd en direct toegezegd dat wij het geld terug zouden krijgen."

Wat vond u van de door ons gemaakte route: "De route was fantastisch. Vaak wel meer stoppunten in een route verwerkt dan op een dag mogelijk was, maar daardoor zijn wij zelf selectiever geworden. Daarnaast hebben wij vooral in de laatste dagen zelf routes bedacht..."

Wat vond u van het roadboek met de route en bezienswaardigheden: "Het roadbook was handig om voorafgaand aan de reis door te nemen. Wij hebben zelf erg veel kastelen en bezienswaardigheden aan de reis toegevoegd. (Smoo Cave, Inverlochy Castle, en nog een aantal anderen)."

Wat vond u van de overnachtingsadressen: "Alle B and B adressen op 1 na vonden we fantastisch. ......"


motorvakantie motour schotland twee motoren op reis

"Alle anderen waren fantastisch, met name G.K. Guesthouse in Innerleithen."

Hoe was de prijs-kwaliteitverhouding: "Opzich redelijk ... "

Hoe zou u deze rondreis in het kort willen omschrijven: "Waanzinnig! Prachtige natuur, vriendelijke mensen, prachtige routes."

Zou je Motour bij vrienden/kennissen willen aanbevelen: "Ja. Wellicht een SGR registratie overwegen om een verzekerde eerste indruk bij mensen achter te laten?"

Mocht u nog mooie foto's hebben ( waar u met de motor op staat ) die we kunnen plaatsen op onze site dan zien we die graag tegemoet: "Zie bijlage."

"Hopelijk kunnen jullie iets met de geven antwoorden. Met vriendelijke groet en dank voor de mooie vakantie,
Sandra de W., Sjors B.", motorrondreis 2018


 Glen Coe motorvakantie motour schotland

Hoe was de service vanuit Motour: "De service kan ik alleen maar goed waarderen, jullie vlotte reactie met de verwisseling van de tweede route , Perth -Inverness was snel en adequaat opgelost. Verder geen beroep hoeven te doen!"

Wat vond u van de door ons gemaakte route: "Op routes kun je altijd wat aanmerken maar voor ons goed, we waren altijd wel snel over op de B and B adressen dus zeker niet te lang. Wel hebben wij altijd moeite met een deel van de route heen en terug rijden. (redactie: om de Harry Potter brug te bekijken bij Fort William)"

Wat vond u van het roadboek met de route en bezienswaardigheden: "Het roadboek is heel zinvol, hier zou ik ook wel graag de mogelijkheden zien opgenomen bij de verschillende overnachtingen voor eten en drinken....."

(redactie: In dit geval trof men een door de B and B eigenaar aanbevolen naburig hotel met een onaangekondigd gesloten restaurant, heel vervelend natuurlijk.)

Wat vond u van de overnachtingsadressen: "Alle overnachtingen waren goed tot zeer goed, vooral Perth hebben wij als heel prettig ervaren, Ullapool heel erg commercieel, nagenoeg geen contact met de eigenaar en verder mooie locaties vriendelijke mensen en overal een kan koffie voor onderweg, top!"


motorvakantie motour schotland westkust

Hoe was de prijs-kwaliteitverhouding: Kan ik moeilijk beoordelen, weet natuurlijk niet jullie condities, we hebben wel ervaren dat Schotland heel duur aan het worden is. Mensen onderweg vertelden dat de B and B prijzen in 5 jaar bijna zijn verdubbeld en zonder boeking vooraf bijna geen plek is te krijgen."

(redactie: In toeristisch populaire gebieden wordt reizen zonder reservering door o.a. de politie en toeristenorganisatie afgeraden.)

Hoe zou u deze rondreis in het kort willen omschrijven: "Alles goed georganiseerd, GPS routes probleemloos en het land is geweldig, het weer is altijd een factor wat niet te regelen is, wij hebben het geweldig getroffen. Ik had extra een regenoverall aangeschaft en heb hem 1 uurtje aangehad en achteraf niet nodig geweest."

Zou je Motour bij vrienden/kennissen willen aanbevelen: "Zeer zeker!!"

Hoe bent u in aanraking gekomen met Motour: "Via Google! Julie website sprak meteen aan."

"Als je 70 bent heb je al wel wat gezien, deze trip wilde ik mijn zoon meegeven en dat is goed gelukt, mijn vrouw wil me niet meer zo lang laten gaan, haha!"

"Henk en Johan S.", motorrondreis 2018


motortour schotland westkust

"Beste Ria en John, onze reiservaring is verwoord in bijgevoegd document. Mochten er nog vragen zijn mail gerust. Rest ons jullie heel hartelijk te danken voor deze mooie reis."

Hoe was de service vanuit Motour: "Mijn man Fred en ik hebben de service vanuit Motour ervaren als zeer goed. Het is leuk om af en toe een berichtje te ontvangen zodat het niet (b)lijkt dat alleen het boeken van belang is en dat er daarna pas aan het eind weer bericht komt. Jullie hebben dat goed weten in te delen door na de boeking een aantal voortgangsmomentjes in te bouwen. Dat duidt op betrokkenheid. Ook het berichtje over het adres van de Talisker distilleerderij kwam netjes op tijd.... De bijgeleverde kaart was voor ons wel een prettige bijkomstigheid, we houden nog steeds van tastbare dingen op papier. Thuis de kaart ingetekend leverde voor ons een heel fijne kijk op de route op en alle kleine zijtakjes enzovoorts."

Wat vond u van de door ons gemaakte route: "Super goed. Alles was tip top in orde en slechts twee keer zat er een voor ons onbegrijpelijk ‘lusje’ in maar die hadden geen grote omrijd gevolgen. De B and B adressen aan het eind van iedere route konden perfect worden aangereden."

(opmerking redactie: lusjes kunnen ontstaan als de de kaartversies en gps device onderling verschillen. Ook verschillen in merk kaart kan uitmaken. Zie ook het hoofdstuk routes op deze website.)

Wat vond u van het roadboek met de route en bezienswaardigheden: "Het roadboek werkte heel erg prettig. ’s Avonds even het roadboek doornemen zodat de eventuele verwijzingen enz. naar bezienswaardigheden fris in het geheugen zaten voor de volgende dag."

Wat vond u van de overnachtings adressen: "A.V. Guest House Perth. Bij aankomst schrokken we want o hemel het guesthouse ligt aan een heel drukke weg waar op dat moment door weg opbrekingen onophoudelijk files stonden. Veel zwaar verkeer (bussen en vrachtwagens). Maar…… o wat een leuke gastvrouw. We kregen een kamer aan de achterzijde, dus weinig last van het verkeer. De kamer was erg leuk en het sanitair prima. Ontbijt geweldig. Onze motoren konden prima gestald worden in de afgesloten achtertuin. Uit eten kon op pakweg een tien minuten lopen in het aangrenzende centrum van Perth..."

"R Guest House Inverness. Bij aankomst wachtte ons een ‘onaangename’ boodschap. Door ziekte van een gast voor ons kon de kamer niet worden gebruikt en had de gastheer er alles aan gedaan om ons onder te kunnen brengen in een nieuw hotel in hartje centrum Inverness, ... Onze motoren konden in zijn garage blijven en hij ging ons met de bagage naar het hotel brengen per auto. ... Alle lof daarvoor...."

Dornie. Een meer dan rustig gelegen huis met uitzicht op een meer. Weliswaar een beetje “vergane glorie”...."

N. H. Guesthouse Inveraray. Twee overnachtingen in een geweldig guesthouse en ook nog in een schattig stadje. Fijn dat jullie dit zo hebben kunnen regelen. Tja waar begin je dan: de kamer was een plaatje met schitterende gordijnen, heerlijke badkamer met een grote douche. Motoren op een achter het huis gelegen parkeerterreintje met grind, weliswaar wel voor derden bereikbaar. Op vijf minuten lopen afstand van het centrum, waar eetgelegenheden genoeg zijn. Onze gastheer en – vrouw hebben ons echt in de watten gelegd, onder andere met een super heerlijk ontbijt en met eigen baksels..."

"G. K. Guesthouse Innerleithen. Ja en toen volgde er aan het eind van de rit nog zo’n fantastisch onderkomen. Een geweldige kamer met uitzicht op de tuin, in onze ogen een park. Motoren op een bij het huis gelegen verhard parkeerterrein. Hier een geweldige ontvangst, ..."

Hoe was de prijs-kwaliteitverhouding: "We hebben er geen studie naar gedaan (prijs overtocht, guesthouses en jullie bemoeienissen) maar vonden het elke cent waard. Door omstandigheden wilden we gewoonweg makkelijk op vakantie en de werkzaamheden uit handen geven en daar hangt een prijskaartje aan."

Hoe zou u deze rondreis in het kort willen omschrijven: "Als frequent en fervent Scandinavië-gangers hebben we veel vergelijkingen gemaakt. Landschappen lijken enorm op elkaar, dus we hebben ervan genoten. Schitterende routes, verrassende routes, wat dat betreft voor elk wat wils. Soms goed wegdek, vaak slecht wegdek en zeker het Taliskerpad met stromende regen was een uitdaging. Dat soort dingen is ook afhankelijk van op wat voor soort motor je je voortbeweegt. Natuurlijk heeft elke reiziger zo zijn/haar eigen behoefte. Meer bezienswaardigheden, meer passen, nog meer natuur?! Wij vonden de verhouding goed. Bij toeval of zo je wilt kozen we op de laatste reisdag nog voor een zijtak want er stond een verwijzing naar een waterval, in dit geval een stroomversnelling met een schitterend bruggetje. Daar zijn we naar toe gereden en hebben we lekker even genoten van een stukje andere natuur en het plekje bood ook nog een leuk koffiehuisje waar we van de gelegenheid gebruik gemaakt hebben een bakkie te doen. Maar zo zullen er tal van dit soort dingetjes zijn die onmogelijk allemaal opgenomen kunnen worden in de reis."
(Opmerking redactie: Het genoemde Taliskerpad maakt geen deel meer uit van de route)

"Extra bevindingen: De maand augustus was misschien niet de meest geschikte maand vanwege schoolvakanties, want we hebben de reis wel als zeer druk met medemensen ervaren. Veel in files gereden (bijvoorbeeld het eiland Skye op en af), overvolle parkeerterreinen bij belangrijke bezienswaardigheden, lange rijen bij benzinestations."

"Vriendelijke groeten, Fred S. en Joke van K.", motorvakantie 2018


motortour schotland westkust

"Beste John en Ria, hierbij onze reactie!"

Hoe was de service vanuit Motour: "Zeer goed!"

Wat vond u van de door ons gemaakte route: "Afwisselend, mooi en goed te rijden."

Wat vond u van het roadboek met de route en bezienswaardigheden: "Duidelijk, goed voorbereid en de bezienswaardigheden waren goed aangegeven en de moeite waard om te bezoeken."

Wat vond u van de overnachtingsadressen: "Zonder uitzondering allen zeer goed! Erg vriendelijke ontvangsten en goede ontbijten."

Hoe was de prijs-kwaliteitverhouding: "Zeer goed!"


motortour groep jens naar Schotland

Hoe zou u deze rondreis in het kort willen omschrijven: "Afgezien van de hut op de heenweg (stapelbed, met mijn 72 jaar ben ik geen alpinist meer. Daarom op de terugreis voor 25,00 euro geüpgraded naar hut met 2 benedenbedden)."

"Verder een heerlijke mooie vakantie gehad."

Zou je Motour bij vrienden/kennissen willen aanbevelen: "Altijd!"

Hoe bent u in aanraking gekomen met Motour:"Vorig jaar met jullie in Ierland geweest."

"Met vriendelijke groeten Monique D.en Jan K.", motorreis 2018


motortour schotland Eilean Donal Castle

"Hieronder zijn onze bevindingen opgesomd. Maar kort en krachtig: we hebben mede door jullie een prachtige vakantie gehad. Dat we het bedrag van onze extra overnachting hebben terug ontvangen is helemaal top!"

"Hoe was de service vanuit Motour: "Heel erg goed!"

Wat vond u van de door ons gemaakte route: "Prachtig! En we zijn heel wat gewend, door alles zelf te doen....en zelf uit te zoeken, maar dat was in dit geval niet echt nodig."

"Wat vond u van het roadboek met de route en bezienswaardigheden: "Erg goed, maar...we ontdekten pas later dat eventuele waypoints of poi's (toevaligerwijze?) bij een parkeerplaats of een ander rustpunt zijn gesitueerd. Als dit wordt gemeld in het roadbook is het wat handiger. Verder niets dan lof."

Wat vond u van de overnachtingsadressen: "Prima, waarbij er verschillende opmerkingen zijn te maken, overigens alle positief:


rondreis motour schotland
Ons laatste adres in Innerleithen was van een bijzonder hoge kwaliteit en heel erg gunstig gelegen. Het is jammer om dit adres enkel als uitvalsbasis voor een bezoek aan Edinburgh te gebruiken want de omgeving is prachtig, voor het maken van vele wandelingen en motortochtjes. Wij hebben Edinburgh niet bezocht omdat we te moe waren maar hebben op die dag Rosslyn Chapel bezocht en hebben in de ochtend een wandeling gemaakt. De binnendoorweg van Innerleithen naar Rosslyn is al een bijzondere ervaring. De “huisbaas” heeft een beschrijving voor een wandeling klaarliggen!"

"Een bijzondere vermelding is ons adres in Inveraray bij C. D. (zou black rock of zwarte rots betekenen). Deze beheerders stoppen helaas met hun guesthouse vanwege hun leeftijd maar zulke lieve en aardige mensen als zij hebben we niet meer ontmoet. Een heel bijzonder en gastvrij stel. Het gereedschap om iets aan de voetsteun van de motor te wijzigen werd voor mij klaargelegd, op de zondagochtend! Zij verdienen een ereplaats in onze vakantie ervaringen. En,de beheerder weet alles van de omgeving en is graag bereid om een reisadvies te geven. Mede door hem hebben we in twee dagen veel gezien."

"Ook de beheerders van F.. guesthouse in Ullapool zijn bijzonder betrokken bij hun gasten. Onze vrije dag daar werd helaas bedorven door kou, regen en harde wind."

Onze overnachting in Thurso in P.L.House was in een kamer voor invaliden en daarom bijzonder groot en rijk uitgerust. Als we er nog een keer zouden komen willen we daar zeker drie overnachtingen maken om ook met een (snelle) boot naar de Orkney eilanden te kunnen gaan. Misschien is dat voor jullie een mogelijke aanbeveling aan volgende reizigers?"

Hoe was de prijs-kwaliteitverhouding: "We zijn gewend aan hotelovernachtingen en die zijn ook niet altijd voordelig, zeker niet als het om één overnachting gaat. In dat licht bezien en de kwaliteit (eigen toilet en badkamer en altijd een heel erg goed ontbijt) is de prijs zeker acceptabel."


motortour langs de kust van Schotland

Hoe zou u deze rondreis in het kort willen omschrijven: "Verassend! Schotland stond bij ons voor koud, nat en wind. We hebben het allemaal gehad maar omdat de positieve zaken dat allemaal ver overtreffen hebben we daar geen enkele vervelende herinnering aan. De laatste dagen was het zelfs te warm om in motorkleding iets anders te doen dan rijden. Ook dat maak je dus mee in Schotland. Temperaturen van +5 met de handvatverwarming aan tot +29 met alle ritssluitingen open. Vooral het noorden is bijzonder, je waant je het ene moment op IJsland, dan weer in Zwitserland en je ziet een strand dat van één van de Canarische eilanden zou kunnen zijn."


rondreis motour highlands schotland

Zou je Motour bij vrienden/kennissen willen aanbevelen: "Ja zeker!"

Hoe bent u in aanraking gekomen met Motour: "Via het internet en op zoek naar een rondreis met mogelijkheden tot eigen invulling v.w.b. verlenging."

Mocht u nog mooie foto's hebben ( waar u met de motor op staat ) die we kunnen plaatsen op onze site dan zien we die graag tegemoet. "Zoeken we nog uit van de verschillende bronnen en sturen we later op."

"Hieronder zijn onze bevindingen opgesomd. Maar kort en krachtig: we hebben mede door jullie een prachtige vakantie gehad. Dat we het bedrag van onze extra overnachting hebben ontvangen is helemaal top!"

"Groeten, Dick en Riek du P.", motorreis 2018


Wat vond u van de door ons gemaakte route: "De reis door Engeland is lang, vermoeiend en natuurlijk onvermijdbaar. De routes door Wales waren mooi. Er zaten een paar kleine wegen (paden) bij waar heel veel grind op lag. Zoals we bepakt waren, was dat niet plezierig."

Wat vond u van het roadboek met de route en bezienswaardigheden: "Goed gedaan. We hebben hem helemaal tot op de letter gelezen (iedere dag)"

Wat vond u van de overnachtingsadressen: "Perfect. Hele mooie locaties, zeer netjes."

Hoe was de prijs-kwaliteitverhouding: "Goed."

Hoe zou u deze rondreis in het kort willen omschrijven: "We hebben er enorm van genoten."

Zou je Motour bij vrienden/kennissen willen aanbevelen: "Zeker, al gedaan".

Welke andere bestemmingen staan nog op uw verlanglijstje: "Duitsland."

"Met vriendelijke groet Hans van der S.," motorvakantie 2018


motortour groep jens naar Schotland

"Hoi John en Ria, het was een mooie reis en we hebben ons prima vermaakt."

Hoe was de service vanuit Motour: "Prima. Spullen op tijd ontvangen. Alleen de routes voor de navigatie versturen op de CD/DVD is nogal achterhaald. Het is dat ik nog een oude pc heb, met een DVD lezer. Waarom niet via mail versturen? De dvd ligt nu bij het afval.(redactie: We gaan voor het seizoen 2019 de "goede oude" cd-rom vervangen door een usb stick.)

Wat vond u van de door ons gemaakte route: "Goed, al hebben we er hier en daar wat aanpassingen aan gedaan."

Wat vond u van het roadboek met de route en bezienswaardigheden: "Duidelijk en uitgebreid."

Wat vond u van de overnachtingsadressen: Meestal goed, enkele opmerkingen: de B and B in Perth ligt aan een vrij lawaaige weg. De B and B in Ullapool was toch een aardig eind lopen van de eerste eetgelegenheid. (redactie: we hebben in iedere overnachtingsplaats 10 of meer overnachtingsadressen, die allemaal voldoen, maar er zijn natuurlijk detail verschillen.)

Hoe was de prijs-kwaliteitverhouding: "Goed, conform verwachting."

Hoe zou u deze rondreis in het kort willen omschrijven: "Een mooie reis om een totaal beeld van Schotland te krijgen."

Zou je Motour bij vrienden/kennissen willen aanbevelen: "Zeker."

Welke andere bestemmingen staan nog op uw verlanglijstje: "Ierland en Wales."

"Andere opmerking: "Waarom gebruiken jullie een @ziggo.nl email adres, een @motour.nl of @motorvakantiereizen.nl staat een stuk professioneler."

"Groeten Peter en Jan." motorreis 2018