Horeca

Ontspannen in een traditionele Pub of Inn


's Avonds lekker ontspannen

Warme maaltijd

Er is bijna altijd op loopafstand een eetgelegenheid en/of pub. Zodat u 's avonds heerlijk kunt relaxen bij een etentje en een drankje en misschien wel live folk music. In sommige B&B's en zeker in de inns en hotels kan warm eten worden besteld.


Pub met live volksmuziek tijdens motorvakantie
Pubfood is een begrip in groot Brittanië , gezellig bijkomen tijdens uw motorvakantie

Lunch en pubdinner

Je kunt in vrijwel alle pubs en inn’s alle dagen zowel terecht voor de lunch als het diner.
Lunch en ontbijt kunnen in de wat grotere dorpen ook in het café worden besteld. Het café is in de regel alcohol vrij en heeft meer de sfeer van onze lunchroom of cafetaria met zitgelegenheid.
Het eten is in alle gelegenheden van een goede kwaliteit en zeer betaalbaar. De sfeer is het best te vergelijken met ons Grand Café.


sfeervol lunchen of dineren tegen een redelijke prijs in Ierland

Wij vonden altijd op tijd een lunchgelegenheid op onze voorbereidingsreizen. Echt van te voren plannen is dus niet noodzakelijk. Maar in afgelegen en dunbevolkte gebieden is het wel een kwestie van eten (en tanken) als de gelegenheid zich voordoet. De volgende gelegenheid is niet altijd om de hoek.


Pub food smaakt prima met een pint locaal bier of cider tijdens uw motorvakantie

Eeuwenoude traditionele pubs en inns

Vooral in Engeland en Ierland vindt men juweeltjes van authentieke en eeuwenoude inns en pubs. Soms met een middeleeuwse inrichting, met open haard en een plafond dat voor ons aan de lage kant is.


traditionele pub, inn

Prachtig om hier een uurtje de benen te strekken, de motorlaarzen uit te doen en iets the eten op uw motortocht.
Voor de lokale mensen is de pub of inn van grote betekenis voor het sociale leven. Je ziet hier dan ook alle leeftijden, mannen en vrouwen. Kortom een gezellige open sfeer waar u zich onmiddellijk thuis zult voelen. Het is de plaats om een gezellig praatje te maken met "the locals" Deze stellen dat zeer op prijs.


Pub interieur, gezellig bijkomen met uw groepje tijdens uw motorvakantie

In Ierland zie je nog vaak dat the pub in een Bar en een Lounge gedeelte opgedeeld. Dit was tot voor tientallen jaren de standaard inrichting. Het Bar gedeelte werd eigenlijk alleen gebruikt door mannen die hier in hun werkkleding even snel een praatje komen maken en een pint komen drinken. In the Lounge kon je vrouwelijk gezelschap meenemen. Tegenwoordig is the Lounge het meest gebruikte gedeelte waar je ook je diner of lunch kunt eten.
Let op: bestellen aan de bar, want er komt geen ober aan uw tafel. En iedere consumptie wordt contant afgerekend.


Pub met veel locale biersoorten, genieten na het motorrijden

Contact met "the locals"

Eén van de leuke zaken van een motorvakantie is het leggen van contacten met de lokale bevolking. Daarvoor krijgt u op onze motorvakanties alle kans. Zeker wanneer u in onze B&B adressen verblijft zult u als gast van Motour een warm welkom ervaren.
Engeland, Ierland en Schotland beschikken over een rijke traditie van gezellig eten en drinken in de pub of the Inn. Fameus zijn "the Sunday roast" buffetten, waarbij plattelands families op zondagmiddag komen eten in hun local inn of pub.